Gynaecologie

Op verwijzing van uw huisarts of medisch specialist kunt u een afspraak maken bij onze afdeling Gynaecologie. De gynaecologen van Medische Kliniek Velsen richten hun ingrepen uit in het kader van de genderzorg. 


Gynaecologie

Verwijdering baarmoeder

Verwijdering eileiders en eierstokken


Verwijdering baarmoeder

Uw baarmoeder kan via de vagina worden verwijderd. In sommige gevallen doet de gynaecoloog dit via een buikoperatie. Dit heet een laparoscopie: een kijkoperatie van de buik met een laparoscoop. Dit is een lange dunne buis met camera. De gynaecoloog brengt een sneetje in de buikwand aan en brengt de laparoscoop in. De beelden van de camera verschijnen op een beeldscherm. Vervolgens maakt de gynaecoloog andere kleine sneetjes in de buikwand om instrumenten in te kunnen brengen. Zo wordt de operatie uitgevoerd.


Verwijdering eileiders en eierstokken

Meestal worden de eileiders verwijderd via een laparoscopie: een kijkoperatie van de buik. Hiervoor wordt een laparoscoop gebruikt (lang dunne buis met camera). Via een sneetje in de buikwand brengt de gynaecoloog de laparoscoop in. Op een beeldscherm kan de gynaecoloog de binnenkant bekijken. Vervolgens worden via andere kleine sneetjes in de buikwand instrumenten ingebracht om de operatie uit te voeren.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag persoonlijk te woord om toe te lichten wat onze kliniek voor u kan betekenen.