Neurochirurgie

Op verwijzing van uw huisarts, neuroloog of een andere medisch specialist kunt u een afspraak maken bij onze afdeling Neurochirurgie.


Focus van onze Neurochirurgie

Het specialisme neurochirurgie onderzoekt en behandelt plaatselijke aandoeningen. Denk aan de behandeling van hernia’s, kanaalstenose, spondylodese of zenuwbeknelling. Er is een onderscheid tussen lumbale en cervicale aandoeningen. De eerste vorm betreft de rug en de tweede vorm gaat om de nek.

De focus van de neurochirurgen van Medische Kliniek Velsen ligt samen met een team van fysiotherapeuten en pijnspecialisten op de behandeling van aandoeningen van de gehele wervelkolom en perifere zenuwstelsel. Dit zenuwstelsel slaat op de zenuwen die naar de ledematen lopen. In veel gevallen is er een MRI of röntgenfoto (eventueel aangevuld met een CT-scan) nodig om de oorzaak van klachten vast te stellen. Voor de operatie wordt u onder volledige narcose gebracht. In een uitgebreide intake nemen wij de ingreep stapsgewijs met u door.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag persoonlijk te woord om toe te lichten wat onze kliniek voor u kan betekenen.