Nieuws

Medische Kliniek Velsen gaat door met reguliere zorg, op een veilige manier!

De recente ontwikkelingen rondom het coronavirus dwingen veel ziekenhuizen helaas om reguliere zorg uit te stellen. Medische Kliniek Velsen hoeft echter niet af te schalen en kan daarom geplande operaties en consulten juist laten doorgaan. Dit geldt voor alle specialismen, dus voor plastische chirurgie, orthopedie, neurochirurgie en urologie.


Medische Kliniek Velsen: ‘Alles draait om de patiĆ«nt’


Medische Kliniek Velsen per 1 november 2019 open

Het begon in 2018 met een plan voor een derde transgenderkliniek in Nederland. Maar het plan werd al snel groter. Per 1 november gaat het eerste deel van Medische Kliniek Velsen open. Met operatiekamers, een verpleegafdeling en een polikliniek plastische chirurgie, gynaecologie en neurochirurgie. Uitbreiding volgt begin 2020.

Lees het volledige persbericht


MKV in IJmuider Courant

Velsen-Noord krijgt kliniek voor transgenderoperaties

Transgenders kunnen in de nabije toekomst voor hun operatie terecht in Velsen-Noord. Aan de Medische Kliniek Velsen, die zich gaat specialiseren in operaties van man naar vrouw en van vrouw naar man, wordt op dit moment druk gewerkt. De verwachting is dat het nieuwe centrum dit najaar opengaat.

De kliniek in Velsen-Noord is de derde locatie in Nederland waar transgenderoperaties zullen worden uitgevoerd. Tot nu toe biedt het VUmc in Amsterdam een Kennis- en zorgcentrum genderdysforie voor mensen die voelen dat hun geboortegeslacht niet bij hen past en heeft het UMCG in Groningen een genderteam.

Lees het volledige bericht