085-0600 855

Suzanne Woudstra

Functie
hoofd polikliniek/polikliniek medewerkster
coördinatrice genderzorg

Achtergrond
Mijn carrière startte als psychiatrisch verpleegkundige in het Dijk en Duin alwaar ik 3 jaar met veel plezier heb gewerkt. Vervolgens heb ik mij laten omscholen tot doktersassistente.

Afgelopen 11,5 jaar heb ik met veel plezier gewerkt op de poli plastische chirurgie in Noordwest ziekenhuis groep in Alkmaar waarvan de afgelopen 3 jaar als coördinatrice. Mijn werkzaamheden waren o.a. operatieplanning en poli-coördineren.

De complexiteit van medische organisaties heeft mij altijd geïntrigeerd. Ik ben een mensenmens en kijk graag vanuit het perspectief “hoe zou ik als patiënt benaderd willen worden”. De laatste jaren ben ik vooral procesmatig bezig geweest op het vlak van het elektronisch patiëntendossier. De kunst is hierbij om de efficiëntie hiervan zo hoog mogelijk in te zetten zodat er meer tijd is voor de patiënt dan voor het systeem. Door middel van opleidingen en cursussen te volgen is het belangrijk om ontwikkelingen in de zorg bij te houden en kritisch naar je eigen proces te kijken en deze aan te passen waar nodig. 

Ik heb een positieve houding, inlevingsvermogen en ik wil dat iedereen de aandacht krijgt die hij nodig heeft – drie dingen die voor mij erg belangrijk zijn in de zorg. Waar ik blij van word is als de patiënt en medewerker tevreden de deur uit gaat en blij terugkomen.  Als ik een glimlach op iemands gezicht kan toveren, dan is mijn dag geslaagd.