Transgenderzorg

Op verwijzing van uw genderteam, psychologenpraktijk of huisarts kunt u een afspraak maken bij onze afdeling Transgenderzorg. De voorwaarde is dat het desbetreffende team heeft besproken dat de real-life-fase positief is afgesloten. Ook moeten wij voor sommige zorg eerst toestemming van uw verzekeraar aanvragen. Dan pas kunnen wij u behandelen en worden de kosten vergoed. 


Transgenderzorg

Man-naar-vrouw genderzorg:

Borstvergroting

Vaginaplastiek

Gelaatsingrepen: FFS

Reductie adamsappel


Vrouw-naar-man genderzorg:

Subcutane mastectomie

Verwijderen baarmoeder/eierstokken

Verwijderen vaginaschede

Metadoïoplastiek

Phalloplastiek

Implantatie testikels

Implantatie erectieprothese

De stappen voor gendertransitie

Als u minimaal een jaar hormoonbehandeling en sociale transitie heeft gehad, dan gaat u samen met onze specialisten in gesprek over de volgende stappen in uw traject. Uit de gesprekken met de psycholoog moet duidelijk worden dat u klaar bent om de – vaak ingrijpende – operaties te ondergaan. De operatieve ingrepen worden uitgevoerd door onze plastisch chirurgen. Als u een transitie van vrouw naar man doormaakt, dan worden de gynaecoloog en de uroloog in uw behandeling betrokken. In overleg met uw psycholoog krijgt u tot en met de operaties begeleiding op psychisch vlak en op aanvraag ook na de operatie.


Genderbevestigende operaties

De genderbevestigende operaties zijn de laatste en meest ingrijpende stap in uw transitie. De desbetreffende ingrepen worden uitvoerig en met behulp van beeldmateriaal met u op de poli besproken. Als het operatieplan duidelijk is, wordt u op de wachtlijst geplaatst.


Man-naar-vrouw-ingrepen

Bij man-naar-vrouw-transgenders kan er een borstvergroting en een vaginaplastiek plaatsvinden, als u dat wenst. Tijdens de vaginaplastiek wordt van het weefsel van de penis en scrotum de vagina gecreëerd. Hierbij worden onder andere de zwellichamen verwijderd, net als de testikels.


Vrouw-naar-man-ingrepen

Bij vrouw-naar-man-transgenders zijn de borsten, eierstokken, eileiders en baarmoeder al in een eerder stadium – en waarschijnlijk in een ander ziekenhuis – verwijderd. In onze kliniek combineren wij deze ingrepen met de genitale reconstructie-operaties, als u dat wenst. Hierdoor hoeft u dus minder vaak geopereerd te worden. Welke type penisreconstructie wordt verricht, is afhankelijk van uw wensen en verwachtingen. Tijdens een metadoïoplastiekoperatie wordt van de clitoris een minipenis gecreëerd. Een phalloplastiek geeft een grotere penis.voorbereiden op de volgende ingreep.

voorbereiden op de volgende ingreep. Als u heeft gekozen voor een operatie in etappes, dan is er tijd tussen de ingrepen ingepland zodat u kunt herstellen van de vorige operatie en u goed kunt voorbereiden op de volgende ingreep.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag persoonlijk te woord om toe te lichten wat onze kliniek voor u kan betekenen.