085 0600 855

Transgenderzorg

Transgenderzorg

Op verwijzing van uw genderteam, psychologenpraktijk of huisarts kunt u een afspraak maken bij onze afdeling Transgenderzorg. De voorwaarde is dat het desbetreffende team heeft besproken dat de real-life-fase positief is afgesloten. Ook moeten wij voor sommige zorg eerst toestemming van uw verzekeraar aanvragen. Dan pas kunnen wij u behandelen en worden de kosten vergoed. De specialisten voeren dan geslachtsaanpassende ingrepen uit, die zijn onder te verdelen in:

Man-naar-vrouw genderzorg:

Borstvergroting

Vaginaplastiek

Gelaatsingrepen: FFS

Reductie adamsappel

Vrouw-naar-man genderzorg:

Subcutane mastectomie

Verwijderen baarmoeder/eierstokken

Verwijderen vaginaschede

Metadoïoplastiek

Phalloplastiek

Implantatie testikels

Implantatie erectieprothese

Korte wachtlijsten

Persoonlijk contact met één medisch specialist

Meerdere disciplines onder één dak


De stappen voor gendertransitie

Als u minimaal een jaar hormoonbehandeling en sociale transitie heeft gehad, dan gaat u samen met onze specialisten in gesprek over de volgende stappen in uw traject. Uit de gesprekken met de psycholoog moet duidelijk worden dat u klaar bent om de – vaak ingrijpende – operaties te ondergaan. De operatieve ingrepen worden uitgevoerd door onze plastisch chirurgen. Als u een transitie van vrouw naar man doormaakt, dan worden de gynaecoloog en de uroloog in uw behandeling betrokken. In overleg met uw psycholoog krijgt u tot en met de operaties begeleiding op psychisch vlak en op aanvraag ook na de operatie.


Genderbevestigende operaties

De genderbevestigende operaties zijn de laatste en meest ingrijpende stap in uw transitie. De desbetreffende ingrepen worden uitvoerig en met behulp van beeldmateriaal met u op de poli besproken. Als het operatieplan duidelijk is, wordt u op de wachtlijst geplaatst.


Man-naar-vrouw-ingrepen

Bij man-naar-vrouw-transgenders kan er een borstvergroting en een vaginaplastiek plaatsvinden, als u dat wenst. Tijdens de vaginaplastiek wordt van het weefsel van de penis en scrotum de vagina gecreëerd. Hierbij worden onder andere de zwellichamen verwijderd, net als de testikels.


Vrouw-naar-man-ingrepen

Bij vrouw-naar-man-transgenders zijn de borsten, eierstokken, eileiders en baarmoeder al in een eerder stadium – en waarschijnlijk in een ander ziekenhuis – verwijderd. In onze kliniek combineren wij deze ingrepen met de genitale reconstructie-operaties, als u dat wenst. Hierdoor hoeft u dus minder vaak geopereerd te worden. Welke type penisreconstructie wordt verricht, is afhankelijk van uw wensen en verwachtingen. Tijdens een metadoïoplastiekoperatie wordt van de clitoris een minipenis gecreëerd. Een phalloplastiek geeft een grotere penis.voorbereiden op de volgende ingreep.

voorbereiden op de volgende ingreep. Als u heeft gekozen voor een operatie in etappes, dan is er tijd tussen de ingrepen ingepland zodat u kunt herstellen van de vorige operatie en u goed kunt voorbereiden op de volgende ingreep.

Waarom Medische Kliniek Velsen?

Absolute aandacht voor patiënten

Er zijn hele korte wachtlijsten, de zorg wordt uit de basisverzekering vergoed en u heeft persoonlijk contact met één en dezelfde specialist die de tijd voor u neemt gedurende het hele traject.

Voor iedere patiënt de beste persoonlijke oplossing

Zorg is altijd maatwerk. Met de inzichten vanuit onze diverse specialisaties, mogelijkheden van nieuwe ontwikkelingen en moderne apparatuur vinden wij de zorgoplossing die het beste bij u past.

Zorgen doen we met elkaar

Wij combineren kennis en kunde. Wij hebben meerdere medische disciplines onder één dak, communiceren via korte lijnen, proberen ingrepen waar mogelijk te combineren en passen de nieuwste inzichten toe in onze kliniek.

Vooruitstrevende aanpak van zorgvraagstukken

Wij investeren in wetenschappelijk onderzoek, moderne apparatuur en scholing om onze patiënten de beste zorg te bieden naar de nieuwste inzichten. Wij willen dat u er beter van wordt. Daar doen wij het immers voor.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag persoonlijk te woord om toe te lichten wat onze kliniek voor u kan betekenen.